Vuoden 2009 viimeisellä treenikerralla olikin vuorossa vaikeahko rata, mutta onneksi seuraava vuoro oli peruuttanut treenit, joten saatiin harjoitella rataa puolisentoista tuntia. Oma kunto oli kyllä kovilla joulun syöminkien jälkeen!

Rata sujui yllättävän hyvin. Heti aloitus oli yllättävän kimurantti, mutta sujui hyvin. Putkeen vienneissä unohdan välillä, että kyllä nekin pitää ohjata, vaikka se Tepon lemppari onkin. Yllättävän hyvin onnistui myös putkesta kepeille vienti ja kepeiltä putkeen vienti, vaikka tosi hankalia olivatkin. Treeneistä tuli kyllä tunne, että ollaan aika tavalla Tepon kanssa menty eteenpäin.

Tammikuun 8. päivä kaverini soitti yllättäen ja kertoi jääneensä VR:n myöhästelyjen uhriksi ja kyseli kiinnostaisiko treenivuoro Keravalla. No tottakai lähdettiin heti siltä seisomalta Tepon kanssa kaahaamaan Keravalle treeneihin.

Ensimmäinen rata harjoitutti kiertämisiä ja kontakteja. Tepolla tuppaa kiertämiset menemään aina vähän pitkiksi. Sen pitäisi saada paljon aiemmin käsky seuraavalle esteelle, ettei se pääse niin pitkälle esteen taakse. Pitäisi myös miettiä omia ohjausvalintoja sen mukaan. Muutoin kyllä sujui ihan mukavasti.

Toinen rata oli suoraviivaisempi. Aloitus tuotti ensin tuskaa, koska Teppo juoksi jatkuvasti 2. esteen ohi. Ongelma poistui, kun siirryin esteen 2 vasemmalle puolelle. Puomi juostiin myös ensin ohi: vaatii näemmä vahvan ohjauksen puomille kädellä ylöspäin, kun toisia koiria on läsnä. Loppuosa radasta meni hienosti.

Ratojen välissä treenattiin rengasta ja keppejä. Yritin ensimmäistä kertaa ilman käsiohjausta keppejä - hyvin onnistui! Pitäisi vaan luottaa Teppoon enemmän.