Viime torstaina osallistuimme Tepon kanssa Ojangon epiksiin: yksi startti mölleissä kilpailun ulkopuolella, yksi kisaavien radalla. Tarkoituksena oli lievittää kilpailujännitystä, mutta kyllä vaan vieläkin jännitti, vaikka epiksissä oltiin. Tuo möllikisa toimi kuitenkin aika hyvin: paineita nolla, koska rata helpohko eikä edes osallistuttu kilpailuun. Näitä tehdään jatkossa lisääkin! Rata sujui tosi hyvin: 36 sekuntia (aikaraja 45 s)  ja  5 virhepistettä, koska Teppo juoksi hieman putken ohi. Itselläni oli kerrankin sellainen olo, että mentiin aika sulavasti, ei tullut niitä normaaleja pysähdyksiä ja töksähdyksiä tai mitään ylimääräistä sössimistä.

Kisaavien rata olikin sitten paljon vaikeampi. Olimme Tepon kanssa ensimmäisiä ja tein huonoja ohjausvalintoja. Alku sujui kuitenkin tosi hyvin: Teppo pysyi paikalla ja kepit menivät mallikkaasti. Valitsin kuitenkin väärän puolen keppien tekemiseen ja jouduin valssaamaan heti keppien jälkeen ja sitten heti pian uudestaan: tässä vaiheessa hukkasin Tepon, joka olikin ehtinyt jo hieman esteitä seuraavan puomin ohi. Kontaktit sujuivat aika mallikkaasti, hieman takakaarre vedettiin pitkäksi, mutta virheettä. Loppu menikin sitten aivan sössimiseksi, ja sieltä tuli hylly. Treeniryhmämme kouluttaja kuitenkin lohdutteli meitä kertomalla, että tuo radan loppu oli todella vaikea. Hienosti Teppo kesti paineita, ja palkaksi tehtiin sitten lämmittelyalueella muutama helppo radanpätkä.

Sen verran hyvin meni tuo mölirata, että alkoi tulla taas vähän hinkua ihan virallisiinkin kisoihin! Parasta kuitenkin pistää vielä jäitä hattuun, ja harjoitella niitä haastavia paikkoja.