Eilen olimme Tepon kanssa Sari Vähäniityn kurssilla Sporttikoirahallilla. Tosi hyvä kurssi!

Ensimmäinen rata oli meille tosi haastava:

Putkeen viennit olisivat vaatineet takaaleikkauksia ja eikös niiden kanssa tullut tuttuun tapaan ongelmia. Teppo ei kestä liikkeen pysähtymistä ja näissä tilanteissa oma liikkeeni pysähtyy juuri putken suulle.

Radan ensimmäinen haaste oli jo heti esteen 3 jälkeen putken kauempaan päähän vienti. Näissä tilanteissa pitäisi kiinnittää huomiota oman kehon suuntaan, tehdä pieni vekki jo ennen estettä 3. Toimi kyllä hyvin siinä mielessä, ettei Teppo karannut putken väärään päähän. Vasta takaaleikkaus aiheutti ongelman putkella.

Toinen kimurantti kohta oli esteet 7 ja 8, jossa Teppo tuttuun tapaansa veti pitkäksi esteen 7 jälkeen. Kouluttaja kehotti tällaisissa kohdissa ottamaan koiran jo hyvissä ajoin ennen estettä kontrolliin ja hidastamaan. Esteillä 12-14 sähläsin oikein kunnolla ja Teppo-parka meinasi hurauttaa esteen 13 jälkeen renkaalle.

Jostain syystä este 19 ei myöskään mennyt millään. Siinä kävi jälleen niin, että oma liikkeeni pysähtyi töksähtäen esteelle ja sitten Teppoa rupesi taas ahdistamaan. A:n kontaktit Teppo otti hienosti, ja palkkasinkin sen siihen, emmekä tehneet lainkaan radan loppua, jossa olisi tullut taas takaaleikkaus.

Toinen rata oli helpompi.

Alku sujui hyvin, kun pääsimme turvallisen ohjaustekniikan, valssin pariin ja putkeenkin saatiin mennä helpommasta päästä. Esteillä 8-9 sössin taas pahemman kerran, mutta ihme kyllä Teppo meni esteet virheettömästi. Se on tottunut pelastamaan ohjaajansa mokat. Sitten esteellä 11 tapahtui sama kuin Hyvinkään kisoissa: Teppo juoksi aivan suoralla ohi esteen. Tämä kuulemma johtui siitä, että itse en pitänyt kontaktia koiraan tässä kohdassa lainkaan vaan pingoin vaan niin lujaa kuin pystyin Tepon jäädessä taakseni. Loppu sujuikin suht hyvin.

Ohjeeksi sain harjoitella Tepon kanssa erityisesti irtoamisia. Nyt se on vähän liian kiinni käsiohjauksessa. Sitä pitäisi palkita, jos se karkaa väärälle esteelle ja kaikin tavoin kannustaa irtoamaan. Takaaleikkauksia kannattaa myös harjoitella paljon. Koko radan ajan pitäisi pitää omaa liikettä yllä, sillä Teppo ei selvästikään kestä minun liikkeeni pysähtymistä. Tätähän meidän oma kouluttajamme Sannakin on sanonut. Lisäksi radalla pitäisi pitää huoli, että saa Tepon hidastettua jo ennen estettä, jonka takana hauvan pitäisi muuttaa suuntaansa nopeasti. Myös oman kehon suuntaan pitäisi kiinnittää huomiota nykyistä enemmän.

Kurssin antimia testataan seuraavan kerran kisoissa Helsingissä 3.4.