Kesän tokotreenit alkavat pikkuhiljaa tuottaa tulosta. Kiitos Annen hyvien ohjeiden ja reilun viikon mittaisten tunnarisulkeisten Tepolla alkaa olla jotain hajua, mitä tunnistusnoudossa pitäisi tehdä. Lähtötilannehan on ollut jo pitkään se, että Tepukka nappaa niin monta tunnarikapulaa suuhun kuin mahdollista ja pureskelee ne päreiksi. Viikon ajan on tehty sitä, että ison näkyvillä olevan tunnarikasan viereen on ruohon alle piilotettu oma kapula: toimii, sillä tokihan se piilotettu kapula on Tepon mielestä ollut paljon kivempi kuin näkyvillä olevat kapulat. Viime sunnuntaina tehtiin sitten vähän kokeenomaisempi (tosin seisoin lähellä tunnarikasaa, jottei poju liikaa innostu), ja kappas vain - oikea kapula löytyi!

Ruutua on myös treenailtu, ja se meinaa kyllä mennä aina vähän haukkumisen ja riehunnan puolelle. Nyt ollaan sellaisessa vaiheessa, että kaukaakin Teppo kyllä löytää ruutuun, kunhan teen lähettämisen vähintään puolimatkasta ruudun ja koiran väliä. Jos lähetän koiran rinnalta, Teppo jää edelleen noin metrin päähän ruudun etureunasta. Paikka on vielä muutenkin hakusessa, sillä Teppo jää yleensä liian etureunaan. Välillä kuitenkin onnistuu!

Ensi viikon tiistaina yritetään saada viimeistä alokasluokan ykköstä Hämeenlinnasta. Treeneissä kaikki sujuu, mutta toivotaan parasta, että kisoissakin onnistuttaisiin. Avoimen liikkeistä kasassa alkavat olla kaikki muut paitsi luoksetulo pysäytyksellä. Kaukot onnistuvat nyt ulkotreeneissä, kun ei ole häiriöitä, mutta nyt tarvittaisiin ehdottomasti liikkurin kanssa harjoittelua. Noutokin on vihdoin pulkassa, ja erityisen kiva Teposta on hyppynouto.