Tänään käytiin Somerolla kokeilemassa lampaiden paimennusta. Ihan ensikohtaamisesta ei ollut kyse, sillä Teppo on tavannut lampaita kirkon kotieläinpäivänä eikä ole niistä kyllä ollut erityisen innostunut. Pikemminkin on ollut pojulla pupu pöksyssä lampaiden lähettyvillä.

Innokkaasti Teppo rymisteli lammashaan lähettyville, mutta taisi vähän pettyä, kun kyse ei ollutkaan metsäreissusta. Ihan rohkeasti poika asteli hakaankin, mutta eipä se kyllä kummemmin ollut lampaista kiinnostunut. Enemmän Teppoa kiinnostivat muut paimentamaan tulleet koirat. Hieman poika kävi haistelemassa lampaiden peppua, ja yhden lampaan pissaamisesta se oli kovinkin kiinnostunut. Enimmäkseen sitä tuntui pitkästyttävän, kun mitään ei tapahtunut ja ehkä se oli myös hieman hämmentynyt, kun ei oikein ymmärtänyt, mitä pitäisi tehdä. Hieman herran itseluottamus horjui, kun yksi lampaista alkoi tuijottaa sitä.

Reissulla mukana olleen porokoirakaverimme otteet olivat toista maata, vaikka sekin oli ensi kertaa hommissa. Heti oli kiinnostusta lampaisiin, ja toisella kerralla se alkoi jo ohjailla lampaita hyvinkin näppärästi. Onneksi retkellä oli luvassa metsäkirmailuakin, ja kyllä siellä metsässä sitten irroteltiinkin. Ehkäpä Tepon lahjat viittaavat tuonne metsästyspuolelle. Pitäisiköhän viedä se ajokokeisiin?

Ei kyllä kiinnosta tippaakaan nämä otukset, mutta mitäs hauskaa tuolla haan ulkopuolella on?

Miksiköhän se emäntä haluaa seurailla noita karvapalloja?