Ensimmäiset kisat takana ja kyllä jännitti ihan hirveästi! Meikäläisellä oli maha kipeänä ennen koetta ja Tepolla kokeen jälkeen, joten taisi sekin ressukka jännittää emäntänsä rinnalla.

Luoksepäästävyys sujui hyvin, 10 pistettä. Paikalla makaamisessa oli haastetta kerrakseen, sillä Tepon toisella puolella oli hurmaava toyvillakoiratyttö, jota herra katseli "sillä silmällä". Toisellakin puolella oli aika mukiin menevä borderterrierityttö. Kaiken lisäksi vain muutaman sekunnin jälkeen borderterrierin vieressä ollut kelpieuros lähti tekemään neitiin lähempää tuttavuutta, josta neiti sai raivarin ja luonnollisesti Teppo lähti puolustamaan neitoa hädässä (ja kaikki ryhmän muut koirat yhtä lukuun ottamatta). Onneksi Teppo sentään uskoi karjaisuani, eikä päässyt lähikontaktiin kelpieuroksen kanssa. Kiltti tuomari passitti kelpieuroksen kehän laidalle ja muut saivat uuden mahdollisuuden. Se sujuikin sitten mallikkaasti 10 pisteen suorituksena, vaikka borderterrierityttö lähti vierestä varmuuden vuoksi emäntänsä suojiin.

Yksilösuoritus sujuikin sitten normaalia tasoamme huonommin. Koko ajan herralla oli kuono maassa ja keskittymisvaikeuksia. Liekö sitten syynä edellä mennyt hurmaava borderterrierityttö, agilitytreeneistä pudonneet namit, oma jännitys vai virittämisen puute. Yhtään en nimittäin uskaltanut viritellä Teppoa ennen suoritustamme haukkumisen pelossa.  Tepon kunniaksi on kyllä todettava, että ensimmäistä kertaa kaikki treenimme mukaan lukien herra ei päästänyt inahdustakaan.

Seuraamiset menivät aivan penkin alle: kytkettynä pisteitä kertyi 7 ja taluttimetta 5,5. Maahanmeno seuraamisesta on ollut viime aikoina kaikkialla muualla paitsi kotinurkilla vaikeaa ja siitä saimme puhtaan nollan, koska sain sen maahan vasta kolmannella käskyllä. Luoksetulossa poika lähti kuin ammus, tuli eteen hienosti mutta sitten sivulletulossa nenä vei taas miestä ja pisteet putosivat kahdeksikkoon. Seisomisesta kertyi 7 pistettä, kun askeleita kertyi käskyn jälkeen. Lopuksi Tepon bravuuriliike hyppy tehtiin täyden kympin suorituksena, vaikka este oli pojulle minusta vähän liian korkeakin. Kokonaisvaikutuksena saimme 7 pistettä. Yhteensä pisteitä kertyi 141 ja nippa nappa 2. palkinto.

Kokonaisuutena täytyy ehkä kuitenkin olla tyytyväinen. Pystyin sentään jotenkin itse suoriutumaan kokeesta, enkä sählännyt mm. suuntien kanssa. Positiivista oli myös Tepon suhtautuminen siinä mielessä, että se ei pelännyt ja eikä haukkunut. Yllätys oli se, että hieman virittelyä poika olisi kaivannut ennen suoritusta. Ehkä tuli myös hermostuksissa prässättyä poikaa vähän liikaa edellisenä päivänä.