Vihdoin työkiireet ovat hellittäneet ja heti olemme tietysti Tepon kanssa puuhastelleet koko viikonlopun. Perjantaina ja lauantaina yritettiin jotain tokoilun tapaista, mitä poju nyt touhottaessaan malttoi. Lauantaina ja sunnuntaina rymisteltiin metsässä melko katastrofaalisin seurauksin. 

Olisi varmaan lauantain lenkin jälkeen pitänyt jo oivaltaa millaisen ruutitynnyrin kanssa oli liikkeellä. Puolet ajasta ei haukkua näkynyt lainkaan, puolet ajasta se syöksyili tuhatta ja sataa jäällä ja metsässä tehden hurjia loikkia kallioseinämiltä. Itsellä oli jo tuon lauantain jälkeen ääni käheänä huutamisesta. Sunnuntaina sama meno jatkui, mutta päättyi kun poju palasi karkuretkeltään tassu veressä. 

Veri tuli katkenneesta kynnestä, eikä auttanut muu kuin lähteä klinikalle. Siellä kuluikin sitten lähes koko sunnuntaipäivä. Tällä kertaa kynsi oli lohjennut pituussuunnassa niin pahasti, että jouduttiin vähän järeämpiin operaatioihin. Nyt ollaan kuitenkin kotosalla ja toipilas nukkumassa.

Kahden viikon ajan joudutaan liikkumaan tosi varovasti, ja rymistelytaukoa ym. kuormittavampaa pitänee välttää kuukauden verran. Saapas nähdä, millainen ruutitynnyri sitten on käsissä!