Pitihän sattua, että helteen keskellä juuri SM-kisojen ajaksi sattui kaatosade ja jäätävän kylmä ilma. Eikä sitä tietenkään osannut varautua riittävän lämpimillä vaatteilla, kun viime viikot on kulunut hikoillessa. Kisapaikalla fleecetakit ja pitkähihaiset paidat myytiin loppuun alta aikayksikön.

Haastavissa olosuhteissa joukkueemme sijoittui 28. sijalle eli hieman puolivälin jälkeen. Onnistunein koiramme oli avoimen luokan bordercollie Jedda, joka sijoittui omassa luokassaan kahdeksanneksi. Muut koirakot (meitä Tepon kanssa lukuun ottamatta) tekivät hyvät tulokset.

Meidän kisamme alkoi kaatosateessa 1. kehässä luoksepäästävyydellä ja paikalla makuulla. Tuomarina oli pitkähkö mies lippalakissa ja jostain syystä Teppo ei voinut sietää kaveria. Luulin jo, että meidän kisamme jäi tähän ensimmäiseen etappiin, mutta lopulta tuomari jotenkuten sai Teppoa hieman koskettaa ja tuloksena 6 pistettä. En tiedä vaikuttiko tämä pelottava tuomari vai kurja sää, mutta Teppo meni sitten maahan vasta toisella käskyllä ja nousi sitten vielä istumaankin. Tuloksena nolla pistettä.

Kuvittelin, että tämän jälkeen pitäisi odotella melkoisen kauan ennen seuraavia suorituksia. Onneksi telttamme oli niin lähellä kehiä, että yks kaks huomasinkin meidän paikallamakuuryhmämme koiran kehässä 2. Eikun juoksujalkaa vaan kehään, jossa suorituksemme sentään menivät odotetun mukaisesti. Kytkettynä seuraaminen muistaakseni 7, luoksetulo 9 ja maahanmeno 0. Teppo meni kyllä maahan toisella käskyllä, mutta en tiennyt, että se pitäisi antaa riittävän nopeasti ensimmäisen käskyn perään, jotta liikkeestä saisi pisteitä. Seuraamista heikensi se, että Teppo kyyläsi koko ajan viereisen kehän tapahtumia, kehät kun olivat aivan rinta rinnan ilman mitään raja-aitoja.

Sitten heti kehään 3, joka osoittautuikin katastrofiksi. Juuri kun astuimme kehään sen laidalle saapui joku nainen tuolin ja kameran kanssa. Teppo taisi luulla naista äidikseni ja karkasi aivan seuraamisen alkumetreillä naisen luo: nolla pistettä. Tepon kiinnostustahan tunnetusti ei saa irrotettua mielenkiintoisesta kohteesta millään, joten seuraava liike, seuraamisesta seisominenkin meni surkeasti tasoomme nähden: 7 pistettä. Hyppy on meillä aina ollut kymppi, mutta tällä kertaa Teppo luonnollisesti hypyn jälkeen lähti taas naisen luo ja siitäkin taidettiin saada sitten nolla.

Kaikesta huolimatta positiivista oli se, että Teppo ei pelännyt koepaikkaa, oli kovin sosiaalinen kaikkien, myös uroskoirien kanssa. Itsekin pysyin hyvin kasassa, oikeastaan ei jännittänyt yhtään, kun se edellinen möllitoko oli mennyt niin hyvin ja varmaan osittain myös siksi, että tuli niin kiire kehään. Mentiin vielä kokeiden loputtua kehäalueelle tekemään kakkos- ja kolmoskehän liikkeet, ja silloin poju teki ne loistavasti, jopa maahanmenon heti ensimmäisellä käskyllä, joka yleensä on sille vaikea. Eikä muut kentällä harjoittelevat koirat ja ihmiset tällä kertaa häirinneet laisinkaan!

Kuvassa koirat vasemmalta oikealle: yksilökisassa kisannut Alice, sitten Teppo, Tepon oikealla puolen avoimen luokan Jedda, sitten alokasluokan Jymy, voittajaluokan koirat Milla ja Figo.