Viime viikon torstaina treenattiin jälleen omatoimisesti seuraavaa kouluttajaltamme saatua rataa.

Ylin rata onnistui yllättävän hienosti. Pöytä meni yllättävän hyvin, vaikka sitä ei olla juuri harjoiteltu, ja pääsin hyvin etenemään pöydältä 3. esteelle ohjaamaan. Targetti 7. esteen takana auttoi loppusuoraan.

Keskimmäinen ratakin saatiin tehtyä ensimmäisellä kerralla heti oikein, vaikka 4. ja 5. kaarre meni ensin aika pitkäksi. Hiomalla saatiin kaarre tiukemmaksi. Hyvin poju haki putkeen jo heti 5. esteeltä asti.

Alin rata tuntui etukäteen vaikealta, mutta poju yllätti menemällä sen hienosti oikein heti ensimmäisellä kerralla. Ei mitään ongelmia saada poju päydän ohi ensimmäiseltä putkelta toiselle. Nyt osattiin tehdä kaarre 9-10 jo heti ekalla kerralla oikein.

Lauantaina oltiin agilitykisoissa Järvenpäässä. Molemmilla radoilla kohtaloksi koituivat varastaminen lähdössä ja kepit yllättäen, vaikka näitä molempia ollaan harjoiteltu koko kesän niin maan perusteellisesti. Kepeistä otan vastuun niskoilleni, sillä ryntäsin taas kuulemma kepeille silminnäkijän havaintojen mukaan. Ensimmäisellä radalla homma tyssäsikin sitten siihen, ja loppurata meni ihan lekkeriksi. Toisella radalla varastaminen aiheutti sen, etten pysynyt Tepon perässä ja se juoksi kolmannen esteen ohi. Samoin poju ei odottanut kontaktilla (vaikka on näitäkin koko kesä harjoiteltu!), ja taas jouduin ajamaan koiran kiinni enkä muistanut pysäyttää omaa vauhtiani ennen keppejä. Sitten kepeiltä poju meni niin sukkelaan putkeen, että minulla meni sen jälkeen pasmat ihan sekaisin enkä ehtinyt tehdä suunnittelemaani persjättöä. Siinä vaiheessa poju alkoikin sitten seurata reunalla katselleita haukkuja.

Ensimmäiseltä radalta tulokseksi hylkäys ja tokalta 10. Ei mikään huippusuoritus kummaltakaan, mutta sain sentään taas itsestäni irti parin kuukauden tauon jälkeen ilmoittaa meidät kisaan. Tepolla oli hurja vauhti päällä, ja se tuntuu olevan kunnossa. Putket menivät hyvin, ja silminnäkijä kommentoi kaarteiden menneen tosi tiukasti!